Смерека

Тут цікаво

Uncategorized

Ікони — які повинні бути в кожному домі, щоб завжди мати допомогу і захист

Ікона – найголовніший оберіг для кожного християнина. Якщо сильно вірити і молитися до ікони, вона даруватиме свій захист і благодать всім мешканцям оселі.

Напевне, немає таких людей, які в будинку не мали хоча б однієї ікони. Зображення святих зцілюють від різних хвороб, допомагають у скруті, виводять на праведний шлях.

Ікони із зображенням Ісуса Христа (Спас Вседержитель, Спас Нерукотворний) мають чудодійну властивість зцілювати від різних хвороб.

Богородиця Діва – наша заступниця і покровителька. Її ікона теж обов’язково має бути в домі. Молитва до образу Святої Діви Марії цілюща. Сильна віра принесе смирення в душу, любов у серце, прощення та мудрість. Богородиця – заступниця жінок, тому в Неї просять про здоров’я дітей та всієї родини, сімейне щастя, її беруть на вінчання.

Найбільшим оберегом дому є ікона Семистрільна Богородиці. Її розміщувати треба над дверима або навпроти входу в дім. Вона оберігатиме родину від поганих думок, заздрості, пліток. Все погане залишиться за вашим порогом.

Святий Миколай Чудотворець теж дуже шанується християнами. Ікони Миколая оберігають багато осель. Молитва до такої ікони допомагає знайти вихід зі складної ситуації, зцілює важкі недуги. Також до Святого Миколая варто молитися дітям, бо Чудотворець захищає і оберігає дітей.

Іменні ікони повинні бути в кожного. Святий, чиє ім’я ви носите, оберігатиме і захищатиме, якщо молитися і просити покровительства.

Ікони мають бути завжди в пошані, на видному місці, в головній кімнаті. В дитячій кімнаті теж треба поставити образ. Але ікони треба поважати і належно доглядати за ними. Найкращим варіантом буде оформити спеціальний куточок – іконостас.

Треба дотримуватись кількох правил: якщо ікони стоять на столику, то під них слід стелити вишиті або мереживні серветки, поруч не ставити ніяких речей, над ними не розміщувати нічого.

Під час читання молитви слід запалити лампадку чи свічку. Коли палає полум’я, душа ніби очищується, звільнюється.

Щоб ікона стала для вас оберегом, спершу освятіть її в церкві. Святі ікони вислухають і допоможуть, тільки треба щиро молитися і вірити.