Смерека

Тут цікаво

Uncategorized

Все, що потрібно знати про освячену воду на Водохреще

19 січня відзначається велике свято – Хрещення Господнє (Богоявлення). Цього дня освячується вода, що має неймовірну силу. Є питання, які слід розглянути, щоб правильно поводитися з освяченою водою.

Дехто вважає, що свяченої води потрібно принести додому якомога більше. Але це неправильно: можна влити невелику кількість свяченої води до простої – і вся вода буде освяченою. Головне в освяченні води – віра в її цілющі властивості, вода – символ присутності Бога в нашому житті. Свячена вода, вкупі з щирою молитвою, має цілющі властивості.

Якщо зберігати освячену воду у чистому посуді та в належних умовах, то вона не буде псуватися.

Кожна віруюча людина знає, що освяченою водою потрібно окроплюватися, її також слід пити. Але не треба забувати про віру та молитву: це – джерело святості води.

Свята вода може звільнити від багатьох недуг, укріпивши силу духу, віру в те, що Господь завжди допоможе, але не забувайте і про фізичне лікування. Медикаментозне лікування має поєднуватися з духовним.

Деякі віряни переконані, що на свято обов’язково треба зануритися в ополонку чи річку, але це зовсім не так. Головне – молитва в церкві. До того ж, купатися взимку в водоймі можуть лише фізично підготовлені до цього люди.

Побутує думка, що на Водохреще і після свята не можна прати. Таке уявлення виникло тому, що колись доводилось прати в річці, де святили воду. В сучасному світі така думка неактуальна.

Якщо залишилась торішня освячена вода, просто кудись виливати її не можна. Слід нею полити кімнатні рослини чи клумбу.