Смерека

Тут цікаво

Uncategorized

Сильна молитовна допомога: “Ні вогонь Вас не візьме, ні вода не потопить..”

У духовному середовищі є одна переказка святих подвижників про молитовне правило покликання особливої ​​допомоги Божої: «Хто вранці перед ранковими молитвами прочитає 26-й, 50-й та 90-й псалми – тому хоч гармати стріляють, нічого з ним не буде».

Письменник Сергій Олександрович Нілус із дружиною Оленою Олександрівною під час бесіди з Оптинським старцем батьком Іоанном (Саловим) отримали такий наказ: «Якщо на вас ворог пускає стріли свої, – не бійтеся! Жодна вас не торкнеться, тільки візьміть мою пораду за правило, послухайтеся: читайте вранці і ввечері перед вашою молитвою обидва ці псалми — 26-й і 90-й, а перед ними велике Архангельське обрадування — «Богородице Діво, радуйся». Так робитимете, ні вогонь вас не візьме, ні вода не потопить… — Більше вам скажу: бомбою не розірве!»

“І бомба не розірве!..” Пророцтво о. Іоанна (Салова) точно виповнилося під час громадянської війни. За спогадами М. В. Смирнової-Орлової, Олена Олександрівна розповідала їй, що одного разу, коли вони з чоловіком їхали під обстрілом у тарантасі, поруч із ними вибухнула бомба, але їх зовсім не зачепила.

Старець схіархімандрит Віталій (Сидоренко) (1928-1992рр.) був вихованцем великих старців Глинської пустелі. Він пройшов життєвий шлях і як монастирський послушник, і як мандрівник-юродивий, і як монах-пустельник, з’явившись нарешті пастирем багатьох Христових овець. Як істинний християнин, він виконав Євангеліє своїм життям. Священик радив уранці, виходячи з дому, прочитати 26, 50 та 90 псалми, а між ними, на початку та в кінці по одній молитві «Богородице Діво, радуйся». Після цього, він казав, якщо поряд розірветься снаряд чи куля, чи трапиться пожежа – жодна біда тебе не торкнеться. “Читайте 26, 50, 90 псалми, і Господь і Мати Божа подадуть Свої милості” – говорив старець.

Святий праведний Феодор Ушаков, адмірал радянського флоту, прославлений Церквою в лику святих, провів 40 великих морських битв і не зазнав жодної поразки, не втратив жодного корабля, жоден його матрос не потрапив у полон. Його кораблі носили імена святих та православних свят. Його любили моряки. Основний наказ адмірала перед боєм був: «Братці, читайте 26, 50 і 90 псалми, і вас не візьме ні куля, ні шабля!» Усі воїни св. прав. Феодора Ушакова читали 26-й, 50-й, 90-й псалми та “Так Воскресне Бог…” перед боєм. Ці псалми та молитва були їхнім щитом від фізичної небезпеки.

За досвідом життя і Церкви це правило доповнено ще деякими короткими молитвами, через які було також явлено особливе заступництво Боже.

Православна подвижниця і сповідниця ХХ століття схимонахиня Ніла 12-річною пішла до монастиря, де прийняла у 18 років постриг з ім’ям Єфросинія. Після розорення обителі за радянських часів пережила жахи етапів та таборів протягом 14 років. У 1960-х роках прийняла схіму з ім’ям Нілу. Господь наділив її благодатними дарами: прозорливість, пророцтва, зцілення. До неї приходили люди до благодатної стариці, одержуючи духовну допомогу, втіху, зцілення від недуг.

Схімонахині Нілі дано було глибоко бачити душі людей, розкриваючи всі їхні думки та серцеві переживання, навіть тих, хто був далеко від неї.

Своє духовне чадо вона наставляла: «Коли виходиш з дому, сідаєш за кермо, виходиш з машини, неодмінно читай молитву: «Господи, даруй мені печатку дару Святого Духа на всі мої дороги та дороги. Амінь». Ця молитва має все життя бути з тобою».

Матінка Ніла вважала, що молитися треба постійно – і на роботі, і на відпочинку, і у транспорті:
– Робота в руках, а молитва у вустах. Молитва насамперед, донечки!

Про значення молитви вона говорила так:
– Світ тримається молитвою. Якщо хоча б на одну годину молитва припиниться, то світ перестане існувати. І особливо потрібна нічна молитва, вона більше інших угодна Богу. Найбільший і найважчий подвиг – молитися за людей. Потрібно терпіти, молитися, трудитися, незважаючи ні на що, хоч би скільки лаяли, ні благали. Є ганьба ліворуч, від лукавого, а буває праворуч, від близьких. І те, й інше – важко, але корисно і навіть необхідно. Не зовнішні праці потрібні, потрібне очищення серця. Не дозволяйте собі жодної лукавства, будьте відкритими з людьми. І не думайте про себе поганого.

Протоієрей Валентин Бірюков (1922-2018), який пройшов усю Велику Вітчизняну війну, залишився живим, користуючись правилом, якому навчив його ще дідусь Роман Васильович: 40 разів на день читати 90-й псалом і не поганословити.

Архангельське привітання Богородиці:

“Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою; благословенна Ти в дружинах і благословенний плід утроби Твоєї, бо Спаса народила Ти душ наших”.

Псалом 26:
“Господь моє світло й спасіння моє, кого буду боятись? Господь то твердиня мого життя, кого буду лякатись?
Коли будуть зближатись до мене злочинці, щоб жерти їм тіло моє, мої напасники та мої вороги, вони спотикнуться й попадають!…=
коли проти мене розложиться табір, то серце моє не злякається, коли проти мене повстане війна, я надіятись буду на те, на поміч Його!
Одного прошу я від Господа, буду жадати того, щоб я міг пробувати в Господньому домі по всі дні свого життя, щоб я міг оглядати Господню приємність і в храмі Його пробувати!

бо Він заховає мене дня нещастя в Своїй скинії, сховає мене потаємно в Своєму наметі, на скелю мене проведе!
А тепер піднесеться моя голова понад ворогами моїми навколо мене, і я в Його скинії буду приносити жертви при відзвуках сурм, і я буду співати та грати Господеві!
Почуй, Господи, голос мій, коли кличу, і помилуй мене, і озвися до мене!
За Тебе промовило серце моє: Шукайте Мого лиця! тому, Господи, буду шукати обличчя Твого:
не ховай же від мене обличчя Свого, у гніві Свого раба не відкинь! Ти був мені поміч, не кидай мене, і не лишай мене, Боже спасіння мого,

бо мій батько та мати моя мене кинули, та Господь прийме мене!
Дорогу Свою покажи мені, Господи, і провадь мене стежкою рівною, ради моїх ворогів!
Не видай мене на сваволю моїх ворогів, бо повстали на мене ті свідки облудні та неправдомовці,
немов би не вірував я, що в країні життя я побачу Господнє добро!
Надійся на Господа, будь сильний, і хай буде міцне твоє серце, і надійся на Господа!».

“Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою; благословенна Ти в жонах і благословенний плід утроби Твого, бо Спаса народила Ти душ наших”.

Псалом 50:
“Найпаче обмий мене з беззаконня мого і від гріха мого очисти мене.
Бо беззаконня моє я знаю і гріх мій є завжди передо мною.
Проти Тебе єдиного я згрішив і перед Тобою зло вчинив,
То і правий Ти в словах Твоїх і переможеш, коли будеш судити.

Це бо в беззаконнях я зачатий і в гріхах родила мене мати моя.
Це бо істину полюбив єси, невідоме й таємне мудрости Своєї явив Ти мені.
Окропи мене іссопом, і очищуся, обмий мене, і стану білішим від снігу.
Дай мені почути радість і веселість, зрадіють кості сокрушені.
Відверни лице Твоє від гріхів моїх і всі беззаконня мої очисти.

Серце чисте утвори в мені, Боже, і духа правого обнови в нутрі моєму.
Не відкинь мене від лиця Твого і Духа Твого Святого не відійми від мене.
Верни мені радість спасення Твого і духом владичим утверди мене.
Вкажу беззаконним дороги Твої, і нечестиві до Тебе навернуться.
Ізбав мене від вини крови, Боже, Боже спасення мого,

І язик мій радісно прославить справедливість Твою.
Господи, губи мої відкрий, і уста мої сповістять хвалу Твою.
Бо якби Ти жертви захотів, дав би я, та всепалення не миле Тобі.
Жертва Богові – дух сокрушений, серцем сокрушеним і смиренним Бог не погордить.
Ущаслив, Господи, благоволінням Твоїм Сіон і нехай здвигнуться стіни єрусалимські

Тоді уподобаєш Собі жертву правди, приношення і всепалення, тоді покладуть на вівтар Твій тельців.».

“Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою; благословенна Ти в жонах і благословенний плід утроби Твого, бо Спаса народила Ти душ наших”.

Псалом 90:
“Хто живе в помочі  Всевишнього, під крівлею Бога небесного поселяться.* Скаже Господеві: Заступник мій єси і прибіжище моє – Бог мій. І надіюся на нього. * Бо він вирятує тебе від сіті ловця і від слова тривожного. * Плечима своїми тебе закриє і під крилами його будеш надіятися. * Як зброя, оточить тебе істина його, не злякаєшся страху нічного. * Ні стріли, що літає удень, ні мари, що в пітьмі блукає, ані напасті і бісу полуденного.

* Впаде  побіч тебе тисяча, і десять тисяч – праворуч тебе; до тебе ж не приблизиться. *Однак ти очима споглянеш і відплату грішників побачиш. * Бо ти, Господи, уповання моє. Всевишнього покляв ти, як прибіжище твоє. * Не прийде до тебе зло і рана не доторкнеться тіла твого. * Бо ангелам своїм заповість про тебе.

Щоб хоронили тебе на всіх путях твоїх. * На руках візьмуть тебе, щоб ти часом не спіткнув об камінь ногу твою. * На гаспида і василіска наступиш, і потопчеш льва і змія. * Бо на мене він уповав, і вирятую його, бо пізнав ім’я моє. * Візве до мене, і почую його; з ним я у скорбі, і визволю його і прославлю його. * Довгим віком обдарую його і явлю йому спасіння моє. * Слава отцю і сину, і Святому Духові. Амінь.”
“Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою; благословенна Ти в жонах і благословенний плід утроби Твого, бо Спаса народила Ти душ наших”.

Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою; благословенна Ти в дружинах і благословенний плід утроби Твоїй, бо Спаса породила

Ти душ наших».

Псалом 120:
“Зведох очі мої в гори, аж ніяк прийде допомога моя. Допомога моя від Господа, що створив небо і землю. на руку ясу твою. У дні сонце не обпалить тобі, нижче місяця ношу. Господь збереже Тебе від усякого зла, збереже душу твою Господь.
“Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою; благословенна Ти в дружинах і благословенний плід утроби Твого, бо Спаса народила Ти душ наших”.

Знамени себе хрестом і твори молитву Чесному Хресту:

“Нехай воскресне Бог, і розтечуться вороги Його, і нехай біжать від лиця Його ті, що ненавидять Його. Як зникає дим, нехай зникнуть; : Радуйся, Пречесний і Животворящий Хресте Господній, проганяй біси силою на тобі проп’ятого Господа нашого Ісуса Христа, в пекло, що зійшов і поправив силу дияволю, і що давав нам тобі Хрест Свій Чесний на прогнання всякого супостата. зі Святою Пані Дівою Богородицею і з усіма святими на віки. Амінь”.

“Хрест Христов, на весь світ освячений благодаттю і Кров’ю Господа нашого Ісуса Христа, дано нам зброю на всіх ворогів наших, видимих ​​і невидимих, в Ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь”.

“Нехай журяться під знаком ознаки Хреста Твого, Господи, всі супротивні сили”. (Читається тричі)

“Яко з нами Бог!” (тричі)

“Христос воскрес із мертвих, смертю смерть поправив і сущим у трунах живіт дарувавши!” (тричі)

«Господи, даруй мені печатку дару Святого Духа на всі мої шляхи та дороги. Амінь».

“Слава Тобі, Боже, за все на віки!”

Читайте також щонайменше 150 разів на день молитву
«Богородице Діво, радуйся…»
і частіше, не поспішаючи, з увагою Ісусову молитву:
«Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного».

Бережи вас Господь!