Смерека

Тут цікаво

Uncategorized

Для захисту дитини: сильна молитва матері про синів, яку треба прочитати сьогодні

Віряни говорять, що найсильніші молитви за дітей — це захист і допомога в складній ситуації. Справді, материнська молитва — воістину рятівний круг. Її вплив недарма прирівнюється до чуда. Таку міць молитовне материнське прохання отримало від самого Господа за свою чистоту, жертовність і безкорисливість.

Давно відоме прислів’я про те, що матері під силу навіть з дна моря дістати своє дитя силою молитви. Тому підтвердженням є численні приклади дивовижної дієвості, якими рясніє історія християнства.

Призначення матері — високе служіння любові і продовження життя. Дитя — її посудина, в яку батько «перетікає» без залишку, залучаючи його до життя і зігріваючи своїм теплом. Допомагаючи осягнути вічні цінності, вона наповнює його духовною силою, багатством розуму, життєвої і одвічної народною мудрістю. Відомо жартівливе висловлювання, що Бог, не встигаючи встежити за всім на Землі, створив матір…

Саме вона, щоб дати життя, знаходиться в нерозривному «пуповинному» зв’язку зі своїм дитям і несе величезну відповідальність перед Господом за долю дитини.

Але не випадково Бог і батьків наділив особливою владою, а разом з тим і великою відповідальністю за виховання чад, подарувавши молитву як особливий «канал екстреного зв’язку» (з силою яка невпинно допомагає тим, хто просить).

Сам Господь, живучи на землі, неодноразово лікував, зціляв, виривав у смерті чиїхось дітей. На сторінках Святого Письма тому є пребагато свідоцтв. Так, повіривши сльозам вдови, що оплакує сина (єдиного), Спаситель оживив юнака.

Кого просити про те, щоб в житті сина все налагодилося? Кому молитися за хороше життя для своєї дитини?

Численні святі є невпинними заступниками дітей перед Творцем. Серед них Микола Чудотворець, Ксенія Петербурзька, Матрона Московська. Але все ж головні молитовні прохання підносяться до Господа і Його Матері Богородиці.

Молитва до Бога Творця за чад своїх, щоб влаштувалася доля їхня

Отче щедрот і всякого милосердя!

За почуттям батьківським я хотіла б дітям своїм всякого достатку благ земних, бажала б їм благословення від роси небесної і від лою земного, але нехай буде з ними свята воля Твоя! Влаштуй долю їхню за Твоїм вподобанням, не позбав їх в житті насущного хліба, посилай їм все необхідне в час для придбання блаженної вічності;

Змилуйся над ним, коли согрішать перед Тобою;

не став у провину їм гріхів юності і невідання їхнього;

приведи в покаяння їхні серця, коли будуть противитися керівництву милості Твоєї;

карай їх і милуй, направляючи на шлях, приємний Тобі, але не відкидай їх від лиця твого!

Приймай з благоволінням молитви їхні;

даруй їм успіх у всякому доброму ділі;

Не відверни лиця Твого від них у дні скорботи їні, та не знайдуть їхні спокуси вище сил їхніх. Осяй їх Твоєю милістю; хай ходить Ангел Твій з ними і збереже їх від усякого нещастя і злого шляху.

Молитва до Ісуса Христа за дітей

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, молитвами Пречистої Твоєї Матері вислухай мене, смиренну дочку Твою (ім’я).

Господи, в ласці Своїй владою чадо моє (ім’я), помилуй і спаси його імені Твого раді. Господи, Прости йому всі провини, вільні і невільні, скоєні ним перед Тобою.

Господи, навчи його на істинний шлях заповідей Твоїх і подай його і просвіти світлом Твоїм Христовим, на спасіння душі та зцілення тіла.

Господи, благослови його в будинку, біля будинку, в полі, на роботі і в дорозі і на кожному місці Твого володіння.

Господи, збережи його під покровом Твоїм Святим від кулі, що летить, ножа, отрути, вогню, потопу, від смертоносної виразки і від марної смерті.

Господи, захисти його від видимих ​​і невидимих ​​ворогів, від усяких бід, зол і нещасть. Господи, зціли його від будь-яких хвороб, очисти від усякої скверни (вина, тютюну, наркотиків) і полегши його душевні страждання і скорботи.

Господи, даруй йому благодать Святого Духу на многії літа життя, здоров’я і здорового розуму.

Господи, дай йому своє благословення на благочестиве сімейне життя і благочестиве дітонародження.

Господи, даруй і мені смиренній дочці Твоїй батьківське благословення на чадо моє в наступаючі ранки, дні, вечори й ночі імені Твого ради, бо Царство Твоє, всесильне і всемогутнє. Амінь.

Господи помилуй! (12 разів)

Молитва Творцеві за дітей своїх, щоб ті були щасливі

Боже і Отче, Творець і хранитель всіх тварей Господніх!

Облагодатствуй моїх бідних дітей (імена) Духом Святим, та запалить Він в них справжній страх Божий, який є початком премудрості і прямої розсудливості, за яким хто вступає, того хвала зостається повік. Блаженствуй їх істинним пізнанням Тебе, збережи їх від усякого ідолослужіння і лжевчення, зроби, щоб зросли в істині і спасінні віри і в усякому благочесті, і нехай зостануться в них постійно до кінця.

Збережи їх від усіх спокус злого світу, і нехай не розбестить їх худе суспільство. Нехай же не їм впасти в нечистоту і духовну нечистоту, та не скоротять самі собі життя своє, і нехай не образять інших. Будь захистом їхнім в різних небезпеках, та не піддадуться вони раптовій смерті.

Зроби, щоб не побачили ми в них собі безчестя і наруги, а честь і радість, щоб збільшилося ними Царство Твоє і збільшилася кількість віруючих, і нехай вони стануть на небі навколо трапези Твоєї, як небесні галузки, і з усіма обраними та віддадуть Тобі честь, хвалу і прославлення Ісусом Христом, Господом нашим. Амінь.

Молитва до Божої Матері перед іконою її «Виховання»

О Пресвята Владичице Діво Богородице, премилосердна Мати всіх людей, спаси і сохрани під покровом Твоїм чад наших (імена), Усіх юнаків, дітей, немовлят і тих, хто в материнській утробі.

Укрий їх ризою Твоєю, збережи їх в страсі Божому і послуху батькам, умоли Господа нашого і Сина Твого, нехай дасть їм всю користь душевного порятунку.

Вручаємо їх Твоєму Материнському нагляду, що Ти єси Божественний покрив рабом Твоїм.

Молитва Богородиці для покрову над чадами

О Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і сохрани під покровом Твоїм моїх чад (імена), Усіх юнаків, дітей і немовлят, хрещених і безіменних і тих, хто в материнській утробі.

Укрий їх ризою Твого материнства, збережи їх в страху Божому і в слухняності батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дасть їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському нагляду Твоєму, бо Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм.

Матір Божа, введи мене у образ Твого Небесного материнства. Вилікуй душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами нанесені. Вручаю дитину цілком Господеві моєму Ісусу Христу і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

Молитва до Ангела-хранителя дітей

Святий Ангеле хранителю моїх чад (імена), покрий їх твоїм покровом від стріл демона, від очей спокусника і збережи їх серце в ангельській чистоті. Амінь.

Християни вірять, що захист і допомога приходять не лише від добрих людей, а й від Бога. А найсильніші молитви за дітей це ті, які вимовляє мама з любов’ю.