Смерека

Тут цікаво

Uncategorized

26 лютого — Прощена неділя. Як очистити свою душу перед початком Великого посту

Остання неділя перед Великим Постом є Прощена неділя. Це останній день перед дотриманням посту. Люди починають непростий шлях випробовування, очищення своєї душі перед великим святом.

Існувала традиція ченців, за сорок днів до свята Воскресіння Христового відокремлювались від людей та припиняли всі спілкування з навколишнім світом. Після сорока днів деякі віряни не могли вийти, одні вмирали, інших з’їдали хижі звірі. Але вони все одно намагалися вимолити прощення у Господа.

У церкві священник читає спеціальні молитви, які спрямовані на прощення гріхів наших перед Господом Богом. Через те, що за біблійними розповідями люди перебували у гріху після того, як їх вигнали з Раю. Таким чином, людина була відсторонена від Бога. І за цей гріх вони і вимолюють прощення.

Головним сенсом цих молитов є попросити у Господа прощення. Кожна людина повинна усвідомлювати свої гріхи та вибачитися за них. Прощати людей може тільки Господь, судити нас або помилувати. Людина в цьому світі – це грішник. Головним є те, що ми повинні сховати свою гординю та норов, пересилити себе та попросити прощення. Знайдіть в собі сили та простіть всіх грішних. Будьте добрішими, відкривайте своє добре серце до усіх людей й Бог буде з вами. Якщо ви будете навпаки, злі, бездушні, горді та вперті, то ваше дотримання посту все одно буде даремним. Пам’ятайте, Бог спостерігає за вами!