Смерека

Тут цікаво

Uncategorized

Петра Афонського — 25 червня. Все що потрібно зробити кожній жінці в цей день

Преподобного Петра Афонського заведено вшановувати 25 червня. Люди прозвали цей день — запізнілий капусняк, Петро-рибалка або день Петра.

Народився у Константинополі, служив у військах імператора на посаді воєводи. Під час бою його взяли у полон та запроторили до в’язниці. Та він дотримувався посту та молився. Всевишній почув його молитви та допоміг вийти йому на свободу. Після цього Петро пішов у ченці. Якось йому наснився сон, де Богородиця наказала піти на гору Афон та залишитися там назавжди. Після цього він саме так й зробив. Проживши там півстоліття, він помер й його відшукав місцевий мисливець, у якого брат був одержимий бісом. Брат доторкнувшись до останків одразу одужав.

Люди у давнину вирушали на риболовлю, бо цього дня вона повинна була бути вдалою. Для кращого улову, у воду кидали кілька монет, вугілля та краєчок хліба.

Жінки готували страви з риби. А якщо у цю ніч насниться риба, то найближчим часом можна стати багатим.

Жінки у цей день могли ще висадити капусту та огірки. За традицією люди їли молоду капусту, хто з’їсть більше, той наступного року буде ситим та багатим.


Не можна позичати сіль, бо позичите своє сімейне щастя.

Господь допоможе у цей день від смертельної хвороби.  Він сам посилає їх людям за тяжкі гріхи. Лікуючись люди повинні розуміти причину не лише фізичну, але й духовну.  Для лікування варто повністю змінити своє життя, почати вірити, покинути шкідливі звички та очиститись духовно.

Варто часто відвідувати церкву, ходити на службу, молитися та дякувати Всевишньому за всі його діяння.

Люди частіше йдуть до Всевишнього, коли у них виникають проблеми. Саме тому він посилає людям хвороби, щоб ті переосмислили своє життя та звернулися до Господа. Коли ви знайдете душевний спокій, всі хвороби припиняться.

Священники часто кажуть: «Коли боляче — проси Бога, він зменшить страждання». Якщо у вас тяжка хвороба, потрібно читати «Отче наш», молитися Діві Марії, Пантелеймону цілителю та Петру Афонському.

Прикмети:

  • Чекайте дощів, які йтимуть дуже довго, якщо цілий день у воді купаються качки та гуси.
  • Вродить врожай, якщо зранку є роса.