Смерека

Тут цікаво

Uncategorized

Молитва для вас, батьки: читаймо молитовні слова про благополуччя дітей

Як вимовляти молитву за дітьми своїми?

Молитва про благополуччя дітей – це, перш за все, молитва про їх душі. Промовляючи слова молитви, просіть про те, щоб в майбутньому дитина вибрала правильну дорогу, навчилася бути доброю і не здійснювала би гріхів.

Вимовлятися молитва повинна в тиші, щоб ніщо не відволікало батьків.

Можна читати готові молитви, проте не забороняється і говорити з Господом і своїми словами, головне, щоб вони були щирими і йшли від самого серця.

Молитися можна і в церкві, біля ікон, і вдома, в відокремленому куточку. Головне, читати молитви необхідно щодня, поки цілі ваші не будуть досягнуті.

Яким святим звертатися про благополуччя дітей?

Про дітей своїх потрібно молитися невпинно, навіть якщо в їх житті немає серйозних проблем. Однак, якщо ваша дитина захворіла, і медична допомога не приносить очікуваного полегшення, зверніться до святих Пантелеймона Цілителя, Матері Божої чи Миколі Угоднику.

Якщо в житті вашої дитини очікуються серйозні випробування, зверніться до Святої Матрони. У разі, коли діти ваші відправляються в далеку і невідому дорогу, найкраще звернутися до Господа нашого, щоб він захистив їх в дорозі і вказав правильний.

Читати молитви про благополуччя дітей своїх повинні як батьки, так і матері.

Молитва Ісуса Христа про дітей:

“Господи Ісусе Христе, буди милість Твоя на дітях моїх (імена). збережи їх під покровом Твоїм, покрий від всякої лукавої похоті, віджени від них усякого ворога і супостата, відкрий їм вуха і очі сердечні, даруй розчулення і смиренність серцям їх.

Господи, всі ми творіння Твоє, пожалій дітей моїх (імена) і зверни їх на покаяння. Спаси, Господи, і помилуй дітей моїх (імена) і просвіти їм розум світлом розуму Євангелія Твого і настави їх на стежку заповідей Твоїх і навчи їх, Спасе, творити волю Твою, бо Ти є Бог наш.”

Молитва Божої Матері про благополуччя дітей:

О Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і сохрани під покровом Твоїм моїх чад (імена), усіх юнаків, отроковиць і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носяться. Украй їх ризою Твого материнства, збережи їх в страху Божому і в слухняності батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дасть їм корисне для спасіння їх.

Вручаю їх Материнському нагляду Твоєму, бо Ти є Божественний Покров рабам Твоїм. Матір Божа, введи мене у образ Твого Небесного материнства. Вилікуй душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами нанесені. Вручаю дитино цілком Господеві моєму Ісусу Христу і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.”

Молитва матері про чадо своє:

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, молитвами Пречистої Твоєї Матері вислухай мене, грішну і недостойну рабу Твою (ім’я). Господи, в ласці Своїй владі чадо моє (ім’я), помилуй і спаси його імені Твого ради.

Господи, прости йому всі провини, вільні і невільні, скоєні ним перед Тобою. Господи, навчи його на істинний шлях заповідей Твоїх і подай його і просвіти світлом Твоїм Христовим, на спасіння душі і зцілення тіла.

Господи, благослови його в будинку, біля будинку, в поле, роботі і в дорозі і на кожному місці Твого володіння. Господи, збережи його під покровом Твоїм Святим від кулі, що летить, стріли, ножа, меча, отрути, вогню, потопу, від смертоносної виразки і від наглої смерті.

Господи, захисти його від видимих ​​і невидимих ​​ворогів, від усяких бід, зол і нещасть. Господи, зціли його від будь-яких хвороб, очисти від усякої скверни (вина, тютюну, наркотиків) і полегшу його душевні страждання і скорботи. Господи, даруй йому благодать Святого Духа на многії літа життя і здоров’я, здорового розуму.

Господи, дай йому Своє благословення на благочестиве сімейне життя і благочестиве дітонародження. Господи, даруй і мені, негідній і грішній рабі Твоїй, батьківське благословення на чадо моє в наступаючі ранку, дні, вечори й ночі, імені Твого ради, бо Царство Твоє, всесильне і всемогутнє. Амінь. Господи помилуй.”

Молитва про дітей до Ангелу Хранителю:
“Святий Ангеле Хранителю мого чада (ім’я), покрий його твоїм покровом від стріл демона, від очей спокусника і збережи його серце в ангельської чистоти. Амінь.”