Смерека

Тут цікаво

Uncategorized

Четвергова молитва святій Риті на виконання бажання

Ця молитва виконує всі добрі бажання. Треба читати її щочетверга, а також і в інші дні.

Віруючі вважають Риту «святою неможливих випадків», до допомоги святої вдаються в самих нерозв’язних ситуаціях.

У 1381 р біля Кашіі в Перуджі народилася дівчинка, якій дали ім’я Рита. В її житті було чимало чудес і дивних подій.

Св. Рита – одна з найулюбленіших святих не тільки в Італії і Європі, але і у всьому світі. Її називають «коштовністю Умбрії» і «трояндою з Роккапорени».

Монахиня заслужила любов і повагу сестер завдяки милосердю, ревної молитви, лагідному вподоби і розсудливості.

Одного разу Риті доручили протягом довгого часу поливати суху рослину в городі, жінка робила це охоче і терпляче. З тих пір ця рослинка знову почав давати рясні плоди.

Після однієї з проповідей Рита почала молитися про те, щоб розділити страждання з Ісусом Христом. Він зазначив лоб святої раною від тернового вінця.

Цю рану Рита з любов’ю і терпінням несла протягом 15 років – до самої смерті.

Ось молитва, з якою віруючі зазвичай звертаються до святої Риті з Кашіі:

О свята Рита, Богом через диво возвеличення, ти володієш рідкісним привілеєм бути нашою покровителькою і помічницею в важких обставинах. Тому з великою довірою до сили заступництва Твого звертаюся я до Тебе і закликаю на допомогу в нинішніх обставинах моїх. Будь жаліслива до мене!

Удостой милостивою увагою молитву мою! Донеси її до благодатного Престолу Божого через твоє ревне заступництво задоволення прохання моєї.

Хоч і не стою я цього заступництва через гріхи мої, але велику довіру, яку я маю до Тебе, послужить, можливо, тому, щоб прийняла Ти моє благання.

Упевнений (впевнена), що ні на заслуги дивись ти, а на потребу і благання тих, хто волає до тебе. Так дай же наполегливому проханню моєму проникнути до серця Твого, о свята Рита, і не допусти, щоб я відійшов (відійшла) від тебе неутішеним (неутішеною). Обіцяю протягом усього життя мого пам’ятати про благодіяння Твоє і завжди шанувати і любити Тебе як покровительку мою. Амінь.”